Design letters er bogstaver æstetisk og personligt erfaret

Spred lidt omtanke i dit hjem (foto cahetu)
Spred lidt omtanke i dit hjem (foto cahetu)

Design letters er bogstaver, som man meget mere end bare at repræsentere os for ordlyden af bogstaver eller ord, der mangler lyde. Design letters er smukke designobjekter, som er med til at forskønne hjemmet og præsentere det noget kant. I design letters finder man det helt nye skrig. Det er efterhånden blevet moderne og smart at have design letters derhjemme. De har nemlig en helt særlig repræsentationsværdi, som ikke er til at finde andre steder end i disse bogstaver. Normalt tænker vi bogstaver som noget funktionelt. De har en tjeneste at yde, og det er op til os at tyde bogstaverne, så de giver mening.

En anderledes erfaring

Men hvad nu hvis bogstaverne blev frataget enhver mening, og nu blot fik lov til at stå som de er: Skønne former og farver. Bogstaver har nemlig også en selvstændig værdi, der kan være med til at tilvejebringe en særlig erfaring af dem. Med bogstaver bliver det således muligt for menneskene at kunne erfare helt for sig selv, hvad det lige præcis er, at vores alfabet og vores ord består. Hvordan erfares bogstaverne a, b eller c? Det er ikke til at sige: Det er en fuldstændig subjektiv erfaring. Men erfaringen af denne og den videreformidling kan gøre os i stand til at knytte os med andre over sprogets egensindige erfaringer.

En fundamental tanke

At sproget er bogstaver, og at bogstaver også kan være andet en referencebærende er en interessant tanke, som har sit udspring i den søgen, som vi har efter sandheden. Vi søger sandheden i ordene, men glemmer helt, hvad de udspringer af? Minder ord nat, som det står skrevet, om natten, sådan som den erfares? Det er muligt at finde ud af dette, når man sidder med bogstaverne i deres fysiske udformning. Med Design letters får man erfaringer, der kan stille spørgsmål.

Se på Design letters hos Cahetu

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.