Et funkis typehus er blevet et hit hos danskerne

Funkishus (foto: www.ltm.dk)
Funkishus (foto: www.ltm.dk)

Markedet for typehuse er i de seneste år eksploderet. Mange danskere går nemlig med drømmen om et spritnyt hus, som kan opfylde alle deres boligdrømme. Derfor er der også rift om de mange byggegrunde, der i øjeblikket bliver udstykket i landet.

For mange er et typehus et naturligt valg. Man kan i forvejen ofte se og bevæge sig rundt i et tilsvarende demohus, og dermed få et bedre indtryk af boligen, inden byggeriet begynder. Samtidig er mulighederne med et typehus i dag også større end tidligere. Der er for eksempel mange muligheder for materialevalg, opdeling af rum og farver, så man kan få et typehus, som er individuelt, og passer til ens personlige stil og præferencer.

Funkis typehuse passer ind i den danske stil

Der findes mange forskellige stiltyper på markedet for typehuse. En af de mest populære er huse i stilen funkis. Funkis kommer fra ordet funktionalitet, og derfor er udgangspunktet også, at arkitekturen, designet, opdelingen og materialevalget skal være funktionelt og simpel.

For eksempel gør funkishuse ofte brug af kubistiske former. Det vil sige, at husene ofte er kasseformet, eller har nogle markante linjer, som strækker sig fra den ene del af huset til den anden. Samtidig er det klassiske tag med tegl og udhæng erstattet af et lige og for det meste fladt tag. Alle vinduer er også store enkelte glasflader, som strækker sig fra gulv til loft. Derfor ser man også sjældent dannebrogsvinduer med sprosser i et hus i funkisstilen.

Moderne design

Funkisstilen kommer oprindeligt fra Frankrig, hvor den Schweizisk-fødte arkitekt Charles-Édouard Jeanneret-Gris, som blev kendt under pseudonymet Le Corbusier, lagde stilen for en mere simpel levemåde, og brugte funktionalismen til at skabe store byplanlægninger, hvor alle mennesker kunne få simple og funktionalistiske ”leveenheder”. Dette kom til udtryk, da han byggede store boligkomplekser i byerne Marseilles og Berlin. Byggerier af denne størrelse var blevet muligt, da man var begyndt at bygge med store betonelementer og samtidig kunne fremstille bærende vinduespartier i metal, hvilket ikke var muligt før med mursten og træ.

 

Vil du se mere om funkis typehus, så kig her

 

Find mere inspiration:

Lamper er simpelthen uundværlige i vores liv

Et hay bord er med til at give dit hjem stil

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.