Læs hvordan du kan undgå museskader med en håndledsstøtte

Find ergonomisk computertilbehør (foto: kontorting.dk)
Find ergonomisk computertilbehør (foto: kontorting.dk)

Når man arbejder mange timer hver dag foran en computer, så er der risiko for at der kan ske nogle skader. Det er en stor belastning for kroppen at sidde i den samme stilling flere timer i træk. Derfor skal man også være meget opmærksom på, hvordan skader kan forebygges. Det er nemlig langt bedre at forebygge end at behandle her. En meget typisk skade i forbindelse med stillesiddende arbejde ved computeren er museskader. Håndledet er udsat for en stor belastning, fordi man holder det i den samme stilling og kun laver meget små, vridende bevægelser hele tiden.

 

Flere tips til at undgå museskader

Derfor er det en god idé at tænke på, hvordan man kan udgå disse skader. En nem og effektiv måde at aflaste håndledet kan være en håndledsstøtte. En ergonomisk håndledsstøtte aflaster håndledet, når du skriver på tasteturet. Støtten bevirker, at den vinkel som du kommer til arbejde i er langt bedre for håndledet og man dermed opnår støtten. Noget af det, der virkelig kan udvikle museskader, er, at man gør den samme bevægelse mange gange. Det er derfor rigtig vigtigt, at du prøver at udfordre dig selv lidt og tænke på alternative måder at arbejde på. Det kan være en god idé, hvis du skrifter mellem arbejder med mus, pegeplade og noget helt tredje. Det er kan ligeledes være en idé, at have mere end ét tastetur, som du kan skifte mellem.

 

Varier arbejdsstillingen

På den måde kan du nemmere beskytte håndledet, når du har været i gang i mange timer. Det er ligeledes en rigtig god idé at holde pauser, hvis du begynder at føle ubehag. Ligesom du kan lave forskellige øvelser, hvor du strækker håndledet igennem og på den måde får blodcirkulationen i gang igen. Det vigtigste er blot, at du tænker i forebyggelse frem behandling. Det er ikke alle skeder, man kan behandle igen. Derfor er det langt bedre at forebygge dem om muligt.

 

Kig andet udstyr, så du kan undgå skader. Du kan se et stort udvalg af håndledsstøtte herinde

 

Få flere ideer her:

Magnetisk glastavle

Sørg for rene hænder derhjemme og på jobbet med en sæbedispenser

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.