Med vitrineskabe får du plads til mere. Se bare her

Du kan opbevare og udstille (foto traevarer.dk)
Du kan opbevare og udstille (foto traevarer.dk)

I mange hjem er det tit et puslespil at få nok opbevaringsplads til alle sine ting. Derfor er der mange muligheder på markedet for møbler, som kan dække det behov.

En af de klassiske er vitrineskabe. Dette skab er typisk et halvhøjt skab med hylder, hvor man så kan stille ting.

På fransk betyder vitrine en glasplade eller et stykke glas. Derfor er vitrineskabe også typisk lavet med låger af glas, så man kan se indholdet af skabet. Dermed er et vitrineskab ikke kun et opbevaringsmøbel, men kan også bruges som et udstillingsmøbel.

Det er meget forskelligt, hvad man stiller inde i et vitrineskab. Dette kommer ofte også an på, hvor i hjemme skabet er placeret. Vitrineskabe bliver ofte brugt i forbindelse med en dagligstue eller en spisestue. Derfor bliver vitrineskabe også i mange hjem brugt til at opbevare service, tallerkner og glas til spisning. Andre gange bliver det brugt til at opbevare billederammer eller forskellige personlige genstande, som man kan lide at have stående til pynt.

Vitrineskabe til alle stilarter

Et vitrineskab kan være lavet af mange forskellige materialer. Mange gange er det lavet af træ, da det i mange hundrede år har været det materiale, man har brugt til at lavet møbler ud af. Denne tradition er også fortsat med vitrineskabene. Dog kan de også være lavet af metal eller et plastikmateriale.

Der er forskel på, hvilken stil et vitrineskab har. Nogle skabe er lavet i et meget moderne design, hvor det er et simpelt skab af træ med hylder, hvor der så er sat skabslåger på af et helt stykke glas. Dermed fungerer lågerne også som vinduer, hvor man kan se hele indholdet af skabet. Et mere traditionelt design kan være et træskab med udskæringer og afrundinger på sider og kander, og hvor lågerne er lavet som dannebrogsvinduer med sprosser, så man har flere små stykker glas i en låge.

Find smarte og funktionelle vitrineskabe her

 

Se flere indlæg om vitrineskabe:

Vitrineskabe har glaslåger og er ideelle til opbevaring

Få styr på dit rod og plads til alle dine ting med vitrineskabe!

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.