Skab en hyggelig atmosfære med fine lysestager

Lysestager fås i mange former og farver (foto cahetu.com)
Lysestager fås i mange former og farver (foto cahetu.com)

Hygge bryster mange danskere sig af at være helt essentielt for den danske kultur. Danskere elsker at hygge og skabe en hyggelig stemning. Hygge er et vidt begreb og kan anvendes i mange forskellige sammenhænge og om mange forskellige situationer. Når der skal skabes en hyggelig stemning, er mange dog enige om at lidt mundgodt skal der til. At lave en god middag, sætte noget god musik på anlægget og tænde stearinlys kan mange nikke genkendende til er en hyggelig situation. En skovtur ud i den skønne danske natur er også hyggelig og ligeledes en tur på stranden.

Hjemmet er også et sted de fleste søger at gøre hyggeligt. Her hænger man gerne kønne billeder på væggen, har fine små nipsgenstande stående i vindueskarmen og på hylderne, har et par pyntepuder i sofaen og lysestager på sofabordet. At tænde levende lys er generelt med til at skabe en hyggelig stemning og intim atmosfære.

Mange traditioner for at tænde levende lys

Danskerne har mange gode traditioner for at tænde levende lys, og det er for længst stoppet med at være af praktiske årsager, og er i dag nærmest udelukkende for at skabe hygge. Danskere tænder kalenderlyset for hver dag i december, når der tælles ned til juleaften, hvor lysene på træet skal tændes. Den 4. maj tænder vi lys i vindueskarmen for at mindes Danmarks befrielse i 1945, og når folk har fødselsdag sættes vi lys i kagen, der skal pustes ud af fødselaren. Der er altså en lang og fin tradition for at tænde lys.
Derfor er lysestager genstande, der findes i de fleste hjem, hvor lysene både tændes ved særlige lejligheder, men af mange også tændes om aftenen for at skabe en atmosfære af ro og fred og ikke mindst hygge.

Se et udvalg af lysestager her

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.