Skal dit barns værelse indrettes. Find den rigtige børneseng

En god børneseng er utroligt vigtig (foto traevarer.dk)
En god børneseng er utroligt vigtig (foto traevarer.dk)

En ting er sikkert. Børn vokser og med det følger både krav til størrelse på børnesengen, men også til udseendet og brugsmulighederne.

En børneseng er ikke kun til at sove i. Den kan anvendes til mange forskellige ting, og mulighederne og variationerne er mange.

De fleste børnesenge er ligesom de voksnes seng bygget op med en senge ramme, som enten er lavet i træ, metal eller et andet stærkt materiale. I denne rammer ligger der så en række lameller. De skal bære madrassen og samtidig sikre, at sengen er fleksibel, og at madrassen ikke ryger gennem rammen, hvis nu barnet hopper lidt for hårdt i sengen.

At hoppe i sengen er en klassisk leg på børneværelset, men børnesenge kan også bruges til mange andre lege end springgymnastik.

I løbet af årene er der kommet mere udstyr til børnesenge, og i dag kan en børneseng blive til alt fra et prinsesseslot til et sørøverskib.

Mange forskellige typer børnesenge

En børneseng kan være en enkelt seng. Nogle senge har mulighed for skuffer nedenunder til opbevaring af legetøj og andre ting. Andre senge er lavet med højere ben, så sengen løftes længere op over jorden. Dermed får man mere opbevaringsplads under sengen og har mulighed for for eksempel at lave en hule derinde eller stille et lille skrivebord i stedet for. Sådan en seng kaldes en halvhøj eller en helhøj seng.

En populær børneseng i øjeblikket er køjesengen eller en etageseng, som den også kaldes. Denne har to madrasser. En for oven og en for neden. Dermed er der plads til to børn eller også har barnet mulighed for at sove i den ene og have plads til leg i den anden.

Der findes en masse tilbehør til moderne børnesenge. For at barnet kan skabe sin egen fantasiverden, kan man købe stof og forhæng i mange forskellige farver og mønstre, så sengen kommer til at passe godt ind både i et pige- og et drengeværelse.

Find dit barns nye lækre børneseng her

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.