Topmadrasser kan være lige så vigtige som madrasser

Topmadrasser  (foto: sengespecialisten.dk)
Topmadrasser (foto: sengespecialisten.dk)

Der er mange ting at holde øje med, når man skal ud og shoppe ny seng. Danskerne bruger mere og mere tid i sengen, og derfor gælder det om at vælge den helt rigtige seng til ens behov. En af tingene, man kan holde øje med, er hvilken topmadras man vælger.

En topmadras er en madras, som lægges oven på madrassen. Den er ofte blødere end selve madrassen og er også lavet af noget andet materiale. Den har ikke fjedre, som madrassen kan have, men kan indeholde en blanding af skum, latex eller andet fyld. Nogle topmadrasser indeholder for eksempel hestehår.

Topmadrasser er vigtige for indeklimaet

Topmadrassens opgave er at tage imod den fugt, som menneskets krop udskiller, når man sover i sin seng. Det kan være rigtig mange liter fugt igennem en sengs levetid, og derfor er der vigtigt at have et lag øverst, som kan absorbere det, så der ikke skabes fugt i soveværelset, som kan gøre skade på hjemmets indeklima og skabe risiko for svamp.

Derudover er topmadrasser også med til at give en blødere og mere dynamisk stilling. Den kan også give en mere fast og støttende sovestilling. Hvis man for eksempel har dårlig ryg, så kan en topmadras med god støtte være med til at skabe en bedre nattesøvn.

Hvis man derimod godt kan lide at sove på siden og har brede skuldre, så er det rarest at købe en blødere topmadras, som gør at skulderen kan synke ned i sengen og bedre følge kroppens konjunktur.

Topmadrasser sikre en længere levetid for din seng

Når man køber en topmadras, er man også med til at sikre, at hele sengens levetid forlænges. Ved at supplere med en topmadras holder selve madrassen også længere. Ofte er selve madrassen dyrere end topmadrassen, og derfor er det penge at spare ved at købe en god topmadras.

 

Kig her for at se på gode topmadrasser

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.