En dejlig hovedpude kan gøre underværker

En hovedpude fra Dunlopillo (foto dunlopillo.dk)
En hovedpude fra Dunlopillo (foto: dunlopillo.dk)

En hovedpude er ikke bare en hovedpude. Den betyder meget for din søvnkvalitet. Du kan undre dig over hvordan, men hvis du tænker tilbage på en ferie, hvor du sov med en elendig hovedpude, så har du svaret. Man vågner nemt, fordi man ligger ubekvemt. Man føler sig ikke rigtig godt tilpas. Og hvis det er rigtig slemt, risikerer man at have ondt i nakken dagen efter. Og lige netop nakken har godt af den støtte, som en hovedpude kan give. Det er enormt vigtigt, at man har den rigtige pude i forhold til, hvordan man foretrækker at sove. Hvis du kan lide at sove på siden, skal din hovedpude være højere, end hvis du foretrækker at ligge fladt på ryggen eller maven.

 

En luftet og frisk hovedpude sover man bedre på

Samtidig skal du tage stilling til, hvilket fyld du foretrækker. Der er meget forskelligt at vælge imellem, men de klassiske er dunpuder og skumpuder. Det gode ved puder i dun er, at du kan forme dem, som du vil. Det kan være en stor fordel, hvis du har svært ved at finde dig til rette og ofte skifter position. Selv den bedste hovedpude holder ikke for evigt. Det anbefales derfor, at man skifter sin hovedpude ud cirka hvert tre år. På den måde får man også en bedre hygiejne, og man er sikret den optimale støtte til nakken og hovedet. Man bør ikke vaske sin pude for meget heller, da den tager skade hver gang.

 

Man bør skifte hovedpude jævnligt

Man kan derimod holde den ved lige ved at lufte og støvsuge den. Hvis man ligger ordentligt på hovedpuden, skal skuldrene ikke være på den. Det er kun til hovedet og nakken, som til gengæld er meget afhængige af den støtte. Det er også derfor, det er så vigtigt med den rigtige hovedpude. Med den rigtige hovedpude kan du øge din søvnkvalitet. Og den kan spare dig for unødige smerter i nakken og hovedet. Derfor bør du være kritisk og bestemt, når du vælger din hovedpude. En dejlig pude gør nemlig underværker for dit liv.

Se et stort udvalg af hovedpuder her.

 

Kig videre i disse indlæg:

Vitrineskabe har glaslåger og er ideelle til opbevaring

Væglamper er ideelle, hvis man skal læse en bog i sengen

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.